SGK Adıyaman İl Müdürü Eker:

SGK Adıyaman İl Müdürü Eker: Yapılan sosyal düzenlemeler içerisinde en önemlisi emeklililik taleplerinin elektronik ortamda yapılabilmesidir


ADIYAMAN (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, vatandaşların emeklilik taleplerini elektronik ortamdan yapılabileceğini söyledi.
     Eker, düzenlediği basın toplantısında, SGKnın başlattığı reform ile birlikte kişilerin alacakları şifre ile emeklilik işlemlerini takip etme imkanı sağlandığını belirtti. SGK reformu ile birlikte taşraya sürekli hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Eker şunları kaydetti:
     Yeni düzenlemeyle birlikte mevcut birimlerimizin hizmeti daha da ileriye götüreceğine inanıyoruz. İnsana hizmet etmenin kutsiyeti içerisindeyiz. SGK herkesi ilgilendiren bir kurum. Herkes bir şekilde kurumumuza geliyor. Dolayısıyla çalışmalarımızda devletimizin güler yüzünü insanımıza göstereceğiz. Yapılan sosyal düzenlemeler içerisinde en önemlisi emeklililik taleplerinin elektronik ortamda yapılabilmesidir. Sigortalılarımız SGKdan alacakları kendi şifreleri ile emeklilik kararını verdiklerinde sistem bu talebini işleme koyacaktır. En son güncel konumuz budur.
     Adıyamanın teşvik kapsamında olduğunu ve işverenlerin zamanında prim borçlarını ödemesi gerektiğini, aksi halde teşvikten yararlanılamayacağına dikkati çeken Eker, bu konuda işverenlerin çok dikkatli olmaları gerektiğini aktardı.
     Eker, çalışmadığı halde kişinin sigortalı gösterilmesinin tespiti halinde ise iş yerinin 1 yıl süreyle teşvikten çıkarılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber SGK Adıyaman İl Müdürü Eker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER