Sıcak hava antik kente çadır kurdurdu

Sıcak hava antik kente çadır kurdurdu -Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Yatağandaki Stratonikeia Antik Kentinde kazı alanlarının üzerine 6 çadır kuruldu


MUĞLA (A.A) - Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Yatağandaki Stratonikeia Antik Kentinde kazı alanlarının üzerine 6 çadır kuruldu.
     Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazı yaptıkları alanda son 2 gündür hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığını bildirdi.
     Kazı yapan işçiler ve arkeologların zor şartlarda çalıştığına değinen Söğüt, Arkadaşlarımız güneşten olumsuz etkilenince çözümü kazı yapılan alanların üzerine çadır kurmakta bulduk. Kurduğumuz çadırlar, özel bir kumaştan yapılmış, kumaş ışığı geçiriyor ama ısıyı geçirmiyor dedi.
     Kazılarda yaklaşık 100 kişinin 12 saate yakın güneşin altında çalıştığına dikkati çeken Söğüt, özellikle genç arkeologların sıcak havaya rağmen kazı alanında tarihe ışık tutmak için aralıksız çalıştıklarını vurguladı.
     Kazı çalışmalarına katılan Murat Mavi ise sıcak havanın çalışmalarını güçleştirdiğini söyledi. Kazı çalışması sırasında sıcaktan bunalan Saim Yıldız, uzun yıllardır Stratonikeia Antik Kentinde kazı çalışmalarına katıldığını bugüne kadar bu kadar sıcak bir gün yaşamadığını dile getirdi.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Yatağanda bugün günün en yüksek hava sıcaklığı, 39.6 derece olarak ölçüldü.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sıcak hava antik kente çadır kurdurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER