Siirtte Eğitim Bir Senden sorunlara çözüm

Siirtte Eğitim Bir Senden sorunlara çözüm önerileri


SİİRT (A.A) - Eğitim Bir Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, eğitimde bazı sorunların yaşandığını belirterek, çözüm önerilerinde bulundu.
     Şeker, yaptığı açıklamada, 4+4+4 sistemi gereği ilk ve ortaokulların bir an önce ayrılması gerektiğini kaydederek, bu konuda nisan ayında yapılan toplantıda alınan kararların hayata geçirilmesini istedi.
     İl içi ve il dışı tayin döneminin yaklaştığı bugünlerde öğretmenlerinin gelecek döneme ait planlarını yapabilmeleri için kendi okulunda kalıp kalmayacaklarını, görev yaptığı okulun ilkokul mu ortaokul mu olacağını bilmeleri gerektiğini aktaran Şeker, bütün illerde uygulamaların sorunsuz bir şekilde yapıldığını, Siirtte rutin uygulamanın bile büyük bir soruna dönüştürülmesinde ihmali olanların, eğitim camiasını küstürdüğü belirtti.
     Şeker, 4+4+4 sistemine bağlı olarak kurum tiplerinin adil bir şekilde ivedilikle belirlenmesi gerektiğini aktararak, "Milli Eğitim Müdürlüğünün iyi çalışabilmesi için bütün illerde tamamlanan Milli Eğitim Şube Müdürü görevlendirmeleri ivedilikle yapılmalıdır. Bunun için bir kriter belirlenmeli ve bu kritere göre işten anlayan kişiler atanmalıdır. Adama göre iş değil, işe göre adam felsefesi Siirtte hakim olmalıdır" dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtte Eğitim Bir Senden sorunlara çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER