Siirtte kadastro çalışmaları

Siirtte kadastro çalışmaları -Kadastro İl Müdürü Günay Demir: "İl genelinde başlatılan kadastro çalışmalarında sona gelindi"


SİİRT (A.A) - Siirt Kadastro il Müdürü Günay Demir, il genelinde başlatılan kadastro çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.
     Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde yapılan kadastro çalışmalarının yüzde 96sının tamamlandığını bildirdi.
     Kadastro çalışmaları yapılmamış yerleşim birimlerinde çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Günay, şöyle dedi:
     "Çalışmaları hem kendi personelimiz hem de hizmet alımı yoluyla gerçekleştiriyoruz. İl genelinde kadastro çalışmaları, 1958 yılında Kurtalan Tapulama Müdürlüğünün kurulması ile başladı. 1984 yılında da Kadastro Kanunu ile birlikte Kadastro Müdürlüğü kuruldu. O tarihten bugüne kadar geçen sürede il topraklarında kadastro çalışmalarının tamamına yakını bitirildi. Yüzde 96lık bölümü tamamlandı. Henüz kadastrosu yapılamayan biri merkez ilçeye bağlı olmak üzere Baykan ve Pervari ilçelerine bağlı 14 köy ve mahallemiz kaldı. Buradaki çalışmalarımız hem kendi teknik elemanlarımız hem de hizmet alımı yoluyla yapılıyor. Bu çalışmaları da en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Kadastro çalışması yapılan yerlerde vatandaşlar arasında arazi anlaşmazlıkları minimum düzeye inecek."
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte kadastro çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER