Siirt Defterdar Vekili Yiğit:

Siirt Defterdar Vekili Yiğit: Mükellefleri gayrimenkul sermaye iradı beyanında bulunmaya davet ediyoruz


SİİRT (A.A) - Defterdar Vekili ve Vergi Dairesi Müdürü Bekir Yiğit, mükellefleri gayrimenkul sermaye iradı beyanında bulunmaya davet etti.
     Yiğit, yaptığı açıklamada, beyanda bulunma süresinin 25 Martta sona ereceğini hatırlatarak, cezalı duruma düşmemeleri konusunda mükelleflerin duyarlı olmalarını istedi.
     Gayrımenkul geliri olan vatandaşlara yönelik denetimlerin arttığını ve çapraz sorguların yapıldığını belirten Yiğit, şöyle dedi:
     Başta banka kayıtları olmak üzere çeşitli kayıtlar üzerinden ve yaptığımız denetimlerden gayrimenkul geliri olan vatandaşlarımızı tespit ediyoruz. Nitekim bunun sonucunda 1-2 yıl öncesine kadar ilimizde 200 olan gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellef sayımız 915e çıktı. Emlak vergisinde bu yıl 1 milyon lira civarında tahsilat yapacağımızı umuyoruz. Mükelleflerimizi cezalı duruma düşmemeleri konusunda duyarlı olmaya ve beyanda bulunmaya davet ediyoruz. Bunun yanında zaman kaybına ve vergi dairesinde daha fazla beklemeye yol açmamak için mükelleflerin son günlere kalmamalarında da yarar vardır.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Siirt Defterdar Vekili Yiğit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER