Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman:

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman: Asıl hedefimiz üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi kurulmasıdır


SİİRT (A.A) - Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, asıl hedeflerinin üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi kurulması olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Erman, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, yaptığı konuşmada, üniversitenin çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde gelişmesi için çalıştıklarını, bu kapsamda kampüste 2 bin kişinin aynı anda saf tutabileceği bir cami yapılacağını, ayrıca 650 dekarlık bir alanın da ağaçlandırılacağını belirtti.
     Üniversite bünyesinde yeni fakülte ve bölümlerin açılması için çalışırken sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık verdiklerini anlatan Erman, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında kurulması kesinlik kazanan ziraat ve ilahiyat ile iktisadi ve idari bilimler fakültesine öğrenci almayı planlıyoruz. Akademik kadrolarının oluşturulması için çalışmalarımız sürüyor. Ziraat Fakültesi bünyesinde Veteriner Fakültesi kurulması için senato kararı alarak YÖKe önerdik. Bu fakültenin kurulmasına karar verilmesi halinde bu kapsamda bir de donanımlı bir hayvan hastanesi ile modern bir çiftlik kurmayı planlıyoruz dedi.
     Prof. Dr. Erman, Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) kurulması için de alınan senato kararını YÖKe bildirdiklerini, konunun bakanlar kurulunun gündeminde olduğunu belirtti.
     Eğitim fakültesi bünyesinde okul öncesi bölümüne en kısa zamanda öğrenci alacaklarını kaydeden Erman şöyle dedi:
     Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde gelecek yıldan itibaren bir arkeoloji bölümü kurulacak. Ancak asıl hedefimiz üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi kurulmasıdır. Ülke genelindeki 24 üniversitede tıp fakültesi kurulması için çaba söz konusu. Bunlardan biri de biziz. 24 üniversitede birden tıp fakültesinin kurulması mümkün olmadığından çabamız tıp fakültesini Siirte kazandırmaktır. Bu kapsamda herkesten destek bekliyoruz. Üniversitemizde çeşitli enstitü ve merkezlerin kurulması için hazırlık içerisindeyiz. Halen faaliyet gösteren El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyor. Üniversite olarak AAnın gündeme taşıdığı dünyada sadece Pervari ilçesinin Ekindüzü köyünde 4 kişinin akıcı şekilde konuşabildiği Hertevin dilini bilimsel olarak araştıracağız. Bunun yanı sıra Kürtçe ve Arapça da, kurulacak olan Yaşayan Diller Merkezince bilimsel olarak incelenecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER