Silifkede 44 polis ilk yardım eğitimi

Silifkede 44 polis ilk yardım eğitimi aldı


MERSİN (A.A) - Kızılay Silifke Şubesi, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 40ı polis memuru, 4ü amir olmak üzere 44 personele ilk yardım eğitimi verdi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonunda düzenlenen eğitim çalışmalarının ardından Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren ve İlk Yardım Eğitmeni Hasan Bilire katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.
     Volkan İmişçi, yaptığı konuşmada, ilk yardımın polisler için çok önemli olduğunu kaydetti.
     Yapılan ilk yardım eğitimiyle bugüne kadar doğru bildikleri ancak yanlış yaptıkları konuları uygulamalı olarak gördüklerini ifade eden İmişçi, Artık ilçemizde dolaşan her ekipte mutlaka ilk yardım konusunda bilgili bir polis arkadaşımız bulunacak ve olaylarda sağlık görevlileri gelene kadar ilk müdahaleyi yapabilecek dedi.
     İlk yardımın insan hayatını ilgilendiren ve hayati önem taşıyan bir konu olduğunu vurgulayan İmişçi, şunları kaydetti:
     İlk yardım uygulanması tanımında da belirtildiği gibi gerekli eğitimi almış kişiler tarafından yapılmalıdır. Polis olarak özellikle trafik kazaları, şiddet olayları ve acil müdahale gerektiren durumlarla sık sık karşılaşmaktayız. Bu nedenle hasta ve yaralıların, yaşam şansını artırmak, meydana gelebilecek sakatlıkları engellemek, hasta ve yaralının hayatta kalmasını sağlamak için ilk yardım eğitimi önemlidir. Özellikle olay yerine ilk giden ekiplerimiz ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili ve doğru bir ilk yardım müdahalesiyle ölümleri engelleyebilir ve yaşamlarını kurtarabilir. Tüm bunlar ilk yardım önemini bizlere apaçık göstermektedir.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede 44 polis ilk yardım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER