Silopi Engellileri Koruma Derneği törenle açıldı

Silopi Engellileri Koruma Derneği törenle açıldı


ŞIRNAK (A.A) - Silopi Engellileri Koruma Derneği törenle açıldı.
     Dicle Mahallesinde kurulan Silopi Engellileri Koruma Derneği Kaymakam Suat Demirci ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem tarafından açıldı.
     Kaymakam Demirci, derneğin açılışında yaptığı konuşmada, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, kimsenin bir gün engelli olmayacağının garantisini veremeyeceğini söyledi.
     Derneğin bir tabela derneği olarak kalmasını istemediklerini ifade eden Demirci, İlçe nüfusu yaklaşık 100 bin. Nüfusun yüzde 8ini özürlü olarak kabul edersek, ilçede 8 bin engelli yaşıyor.
     Dernek çalışanlarının bu kişilerle irtibata geçerek sorunlarıyla ilgilenmeleri gerekiyor. Halk Eğitim Merkezine başvuruda bulunarak dernek üyelerinin ilgi alanlarına göre kurslara katılımlarını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde onların toplumda yer edinmelerinin önünü de açmış olursunuz dedi.
     Silopi Engellileri Koruma Derneği Başkanı Abdullah Süer ise amaçlarının engellilerin karşılaştığı sorunları tespit ederek ilgili kurumlarla işbirliği halinde bu sorunlara çözüm bulmak olduğunu söyledi.
     Dernek çatısı altında engellilere yönelik faaliyetler düzenleyeceklerini ifade eden Süer, Engelli insanların çağdaş koşullar altında ve ayrımcılıktan uzak bir biçimde yaşam boyu eğitim almalarına katkıda bulunmak istiyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Süer ve açılışa katılanlar halay çekerek eğlendi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Silopi Engellileri Koruma Derneği törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER