Simavda kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatları

Simavda kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatları -İlçede son 6 ayda 170 hasta, kapalı yöntemle ameliyat edilerek böbrek taşlarından kurtarıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde, kapalı yöntemle gerçekleştirilen böbrek taşı ameliyatlarıyla son 6 ayda 170 hasta, sağlığına kavuşturuldu.
     Hastanenin Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin imkanlarının iyileştirilmesi sonucu böbrek taşı rahatsızlığı bulunan hastaları çevre il ve ilçelere göndermediklerini, ameliyatları Simavda yaptıklarını bildirdi.
     Kapalı böbrek taşı ameliyatı için hastane yönetiminin kendisine her türlü tıbbı cihaz desteğinde bulunduğunu ifade eden Op. Dr. Ardıç, günün koşullarında açık ameliyat yönteminin giderek önemini yitirdiğine dikkati çekti.
     Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin bu gelişime ayak uydurduğunu belirten Op. Dr. Ardıç, şunları kaydetti:
     Son zamanlarda 2 santimetre üzerindeki böbrek taşlarına dünyada kapalı yöntemle müdahale ediliyor. Bu yöntemi yaklaşık 6 aydan bu yana Simavda uyguluyoruz. Ancak pek çok vatandaşımızın bundan haberi yok. Son 6 ayda 170 hastaya bu operasyonu uyguladık. Hastalarımız kendilerini kısa zamanda toparlayarak normal hayatına dönebiliyor. Eskiden bel bölgesinde 10-15 santimetrelik bir kesi yapılıyordu. Ancak şimdi dışarıdan iğneyle 1-2 santimetrelik delik açmak suretiyle cihazlarımızla bu kapalı ameliyatı yapabiliyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER