Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Hükümet Konağı binası kasım ayında hizmete girecek


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Selçuklu mimarisiyle depreme dayanıklı inşa edilen Hükümet Konağı binasının kasım ayında hizmete gireceğini bildirdi.
     Ünal, AA muhabirine, Hükümet Konağı binasında inşaat çalışmalarının tamamlandığını, temizlik ve çevre düzenlemesinin devam ettiğini söyledi.
     Binada resmi dairelere bilgisayar ve haberleşme sistemleriyle mobilyaların monte edilmesinin zaman alacağını belirten Ünal, şöyle konuştu:
     Yeni Hükümet Konağında tüm resmi kurumlara yer var. Hatta 100 kişilik amfi toplantı salonumuz bile hazır. Binamızda Kaymakamlık başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Dernekler Şefliği, Emniyet Müdürlüğünün Trafik, Pasaport ve Ruhsat hizmetlerini veren birimi yer alacak. Bunun yanında yeni kurulan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü de aramızda olacak. Askerlik Şubesi Başkanlığının da binamızda hizmet vermesini bekliyoruz. Vergi Dairesi Müdürlüğünün de çatımız altında olması, vatandaşlarımıza tek noktadan hizmet anlamında beklentimizdir. Bu konuda Maliye Bakanlığı ve Kütahya Defterdarlığından yetkililer gelecek ve incelemeler sonucunda karar verilecek. Vergi Dairesi Müdürlüğü, Hükümet Konağına gelmezse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binamızda yer alacak.
    
     -Eynal Kaplıcalarına içme suyu hattı çekiliyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, 192 apart motel, iki hamam, aqua park, çeşitli sosyal tesisler, park ve bahçelerin bulunduğu Eynal Kaplıcalarına yeni içme suyu hattı çekiliyor.
     Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk, AA muhabirine, Simav Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından 40 yıllık içme suyu hattının büyütülerek yenilendiğini söyledi.
     Yaklaşık 40 yıl önce Muradınlar kanalı yanından Eynal Kaplıcaları üzerindeki depolara çekilen 100lük soğuk su hattının son yıllarda sürekli arızalandığını belirten Baybuk, şöyle konuştu:
     Şimdi bu hattı 125lik borularla değiştirerek Eynalın uzun süre soğuk su konusundaki ihtiyacını gidermiş olacağız. Bin 700 metrelik soğuk su hattı ömrünü tamamladı. Bu hattın yenilenmesiyle apart moteller ve diğer alanlarda soğuk su sıkıntısı çekilmeyecek. Tüm bu çalışmalar belediyemiz ve kaplıcamızın teknik elemanları tarafından gerçekleştiriliyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER