Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Okul binalarının geçici kabul işlemleri başladı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde zarar gören okulların yerlerine Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yaptırılan binaların geçici kabul işlemlerine başlandığını bildirdi.
     Ünal, AA muhabirine, çeşitli nedenlerle okul inşaatlarını üstlenen yüklenici firmaların TOKİden alığı iki aylık sürenin tamamlandığını söyledi.
     Binalarda bir yıllık geçici kabul süreçlerinin başladığını belirten Ünal, Binalardaki eksiklikler sorumlu firmalar tarafından giderilecek. Bu sorunlar giderilmezse firmalara, TOKİ tarafından maddi ve manevi olarak cezalandırılacak. Bu yüzden önümüzdeki bir yılda okullarımızda tespit edilecek eksiklikler çok önemli dedi.
     Ünal, TOKİnin yaptırdığı Kız Teknik ve Meslek Lisesinin tamamlanmasının geciktiğini anlatarak, burasının kısa sürede hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
    
     -Ek kontenjan hakkı kazanan 186 öğrenci kayıt yaptırdı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksekokuluna ek kontenjan uygulaması kapsamında 186 öğrenci kayıt yaptırdı.
     DPÜ Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, AA muhabirine, 2012-2013 akademik yılının güz yarıyılında 186sı ek kontenjan olmak üzere toplam 956 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.
     Yeni açılan bölümlerle DPÜ Simav Meslek Yüksekokulunu tercih eden öğrenci sayısında artış kaydedildiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, Meslek Yüksekokulumuzun öğrenci sayısı yaklaşık 2 bin 100 oldu. Bu öğrencilerimizden 186sı, ek kontenjanla 16 bölümümüze yerleştirildi
     Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, ilçede 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme rağmen öğrenci sayısının yüzde 95 oranında artmasına sevindiklerini sözlerine ekledi.
    
     -Her alışverişe 1 fidan kampanya
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde faaliyet gösteren bir alışveriş merkezince başlatılan kampanya kapsamında 22 Ekime kadar alışveriş yapan her müşteriye tüplü çam fidanı hediye edilecek.
     Alışveriş merkezinin sorumlusu Mehmet Gültekin, AA muhabirine, kampanyayı, Simav Orman İşletme Müdürlüğü ve TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önderin destekleriyle başlattıklarını söyledi.
     Geçen yıl, naylon poşet kullanımının azaltılması amacıyla yanında çanta getirenlere kasada yüzde 5 indirim uyguladıklarını hatırlatan Gültekin, şöyle konuştu:
     Çevreye karşı duyarlılığımızdan dolayı bu yıl da Her alışverişe 1 fidan sloganıyla kampanya başlattık. Alışveriş yapan her müşterimize, kasada bir tüplü fidan hediye ediyoruz. Kasiyerlerimiz, fidanların dikim zamanına kadar nasıl bakılacağı konusundaki açıklamayı içeren belgeyi de müşterilerimize veriyor. Bu yazılı açıklamada belirtildiği gibi fidanlara bakım yapılırsa fidanlar dikim için gerekli olgunluğa kısa zamanda erişecektir.
     Gültekin, kampanyanın 22 Ekimde sona ereceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER