Sındırgıdan kısa kısa

Sındırgıdan kısa kısa -Küçükbaşlarda görülen ayak hastalığına karşı uyarı yapıldı


BALIKESİR (A.A) - Sındırgı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son günlerde koyun ve keçilerde görülen ayak hastalığı konusunda uyarılarda bulundu.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, zeminin çamurlu veya ıslak olduğu durumlarda artış gösterdiği belirtilen hastalıkla ilgili şu bilgiler verildi:
     "Tırnak arasında oluşabilecek küçük hasarlar bakterilerin yerleşmesinde ve hastalığın ortaya çıkmasında zemin hazırlamaktadır. Islak ve kirli zeminde yumuşayan tırnaklarda hasar daha yoğun olur. Yeşil otun bol, yağışların fazla olduğu dönemlerde temiz olmayan ağıllarda sık görülür. İlk belirtileri bir veya daha fazla tırnak arası ve çevresinin şişmesiyle ani başlayan topallık, tırnak aralarında ayrılma, kötü kokudur. Hayvanda yeme içme ve süt veriminde azalma görülür."
     Korunmak için ahır ve hayvanların tırnaklarının temiz tutulması gerektiği bildirilen açıklamada, "Tırnak ve ayak banyoları yapılmalı, bunun için ahır önlerine 15-20 santimetre derinliğinde beton çukur açılarak, tırnakların üzerine çıkmayacak şekilde ilaçlı su konulmalıdır" ifadesi kullanıldı.
    
     -Muhtarlar toplantısı-
    
     Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Kaymakam Hüseyin Çelik başkanlığındaki muhtarlar toplantısında Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Büyükşehir Yasası gereği feshi, mal varlığının diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilmesi konusu görüşüldü.
    
     Muhabir: Necip Karatuna
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Sındırgıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER