Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Anadolu Platformu tarafından, Suriyenin Atme kasabası yakınlarındaki çadırlarda kalanlara ilaç ve insani yardım malzemesi dağıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Anadolu Platformu tarafından, Suriyenin Atme kasabası yakınındaki çadırlarda kalan Suriyelilere ilaç ve insani yardım malzemesi dağıtıldığı bildirildi.
     Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer başkanlığındaki heyet, Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünün karşısındaki Atme kasabası yakınlarında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelerin barındığı kampı ziyaret etti.
     İhtiyaçları yerinde tespit ederek, ilaç ve insani yardım malzemeleri dağıtan aralarında Malatya Meşale Derneği ile Suriye Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin bulunduğu heyet, çadır kentteki bir okulu da ziyaretlerinde çocuklarla sohbet etti.
     Suriyeli Türkmen öğretmen Osman Süleyman, kampta yaklaşık 23 bin kişinin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.
     Türkiye ile sıfır noktasında bulunan kampa hergün yeni ailelerin geldiğini ifade eden Süleyman, bunun da sıkıntıları artırdığına dikkati çekti.
     Kampta kalan aileler için yardım çağrısında bulunan Süleyman, insanların geleceğinden endişe duyduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER