Sinopta Geleneksel Tüketici Ödülleri verildi

Sinopta Geleneksel Tüketici Ödülleri verildi


SİNOP (A.A) - Sinop Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle 16. Geleneksel Tüketici Ödülleri töreni yapıldı.
     Ticaret İl Müdürlüğü Salonundaki törende konuşan Vali Ahmet Cengiz, özellikle Osmanlıda Ahilik döneminde tüketicinin korunmasına, ürünlerin belli standartlarına, esnafın zanaatkarın yetiştirilmesine yönelik çok ciddi tedbirler alınarak çok ciddi kurallar getirildiğine işaret etti.
     Bizim kültürümüzde bu var diyen Vali cengiz, şöyle devam etti:
     Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyetine geçişten sonra bir süre tüketici haklarının korunması özellikli mahkemelere bırakılmışken, yani ürünlerden herhangi bir şikayeti olan hakkını mahkemelerde arayabilirken, 4077 sayılı yasayla Tüketici Hakem Heyetleri ile birlikte bir anlamda tüketiciyle üreticiler arasında bir istişare mekanizması bir ara buluculuk müessesesi kuruldu. Bu mekanizmayla Ticaret İl Müdürlüğü Başkanlığında kurulan komisyonlar görevlerini yapmaya devam ediyor. Sinopta komisyona 140 başvuru yapılmış bunun 130 tanesi tüketici lehine sonuçlanmış, üreticiler de buna itiraz etmemiş kabul etmişler. Bu doğrultuda tüketicinin mağduriyetini gidermişler. Aslında hepimiz tüketiciyiz. Bunu mahkemeye gitmeden kısa yolla halletmemiz lazım. Hem mahkemelerin yükünü hafifletmiş oluruz. Hem de bürokrasiye fazla girmeden kısa yoldan hakkımızı takip etmiş olmamız gerekir. Bu nedenle Hakem Heyetlerinin gördüğü fonksiyonlar gerçekten önemli. Sinopta bu iş çok düzenli gidiyor. Son günlerde pompa istasyonlarında yapılan denetimlerde sıfır hatayla sonuçlanan tek denetim. Bu Sinop esnafının, üreticilerinin tüketici haklarına gösterdiği hassasiyetlerinin bir göstergesi. Bu uyumun huzurun da bir göstergesi. Tüketicinin haklarını korurken üretici ve esnafımızda haklarını korumamız gerekir. Biz doğru ne ise onu yapmaya çalışacağız. Ara buluculuk yapacağız. Tüketiciyi, üretici ve esnafla ortak bir noktada buluşturacağız. Buradan herkese yürekten teşekkür ediyorum.
     Programın sonunda Geleneksel Bilinçli Tüketici hak sahipleri ödüllerinin dağıtım töreni yapıldı.
     Törende, Bilinçli Tüketici ve Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma, Yazılı Basın Tüketici Ödülü olmak üzere 3 dalda verilen tüketici ödüllerini almaya hak kazanan firma ve kişilere ödülleri verildi.
     Törene Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri ve Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Ticaret İl Müdürü Hasan Bayrak, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Turan Durmaz katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Geleneksel Tüketici Ödülleri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER