Sinop Kotraları Avrupada görücüye çıkıyor.

Sinop Kotraları Avrupada görücüye çıkıyor.


SİNOP (A.A) - Sinopta yapılan kotraların Avrupada tanıtılacağı belirtildi.
     Sinopta ahşaptan çeşitli ebatlarda gemi modelleri yapan Ülgen Kotra, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Düsseldorfa Yelken Açıyoruz sloganıyla başlattığı Avrupanın en büyük Deniz ve Tekne Fuarına katılacağı belirtildi.
     Almanyanın Düsseldorf kentinde 19-27 Ocak arasında yapılacak olan ve Türkiyeye ayrılan stantta eserlerini sergileyecek olan Ülgen Kotranın Sinopun tanıtımını yapacağı da belirtildi.
     Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ile birlikte Ülgen Kotra Sahibi Doğan Ülgeni iş yerinde ziyaret etti.
     Düsseldorf Boot Show Fuarında Sinopun en iyi bir şekilde tanıtılmasını isteyen Vali Cengiz, Sinopun simgesi haline gelen gemi modellerinin dünyanın birçok ülkesine gönderildiğini söyledi.
     Düsseldorf kentindeki Boot Show Fuarında Sinopun ve Türkiyenin dünyaya açılmasınında bir fırsat olduğunu belirten Cengiz, Sinop bir ilki daha başarıyor. Bin 444 firmanın katıldığı fuarda 300 metrekarelik Türkiye Standında Sinopun temsil edilmesi bizim için çok önemli. Amacımız Sinopu en iyi şekilde tanıtmakdedi.
     Belediye Başkanı Baki Ergül ise , kuşaktan kuşağa 60 yıldır gemi modeli yapan Ülgen ailesinin Sinopun tanıtımına son derece önemli katkı sağladığını ifade etti.
     Doğan Ülgen ise, gemi modellerini tanıtım amaçlı yurt dışında ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde Sinopu temsil etmenin onurunu ve gururunu taşıdıklarını kaydetti.
    
     Muhabir : Kenan Türkseven
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Sinop Kotraları Avrupada görücüye çıkıyor. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER