Sinop Valiliği Bal Ormanı projesini hayata

Sinop Valiliği Bal Ormanı projesini hayata geçirecek


SİNOP (A.A) - Sinop Valiliği Bal Ormanı projesini hayata geçirecek.
     Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların ekonomik düzeyinin artırılması, istihdam yaratılması, orman kaynaklarının daha kullanılabilir duruma getirilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla Bal Ormanı projesinin hayata geçirileceği belirtildi.
     Projenin İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği işbirliğiyle yürütüleceğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Orman oluşturulacak alanların seçimi ve bu alanlarda yaygınlaştırılacak bitki tür ve çeşitlerinin tespiti konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere kaymakamlarımız başkanlığında ilçelerimizde, ilgili kurum amirleri, muhtarlar ve arıcılık yapan vatandaşlarımızın katılımıyla toplantılar icra edilmekte. Yapılan toplantılar sonrasında elde edilen bilgiler rapor halinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne iletilecek ve proje aşamasına geçilecek. Projenin uygulanmasıyla ilgili ıslah, dikim ve bakım çalışmalarında Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKURdan sağlanan geçici işçilerden de yararlanılmak suretiyle istihdam oluşturulacak.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Valiliği Bal Ormanı projesini hayata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER