Şiranda, Evliya Çelebi Seyrangahı açıldı

Şiranda, Evliya Çelebi Seyrangahı açıldı -Evliya Çelebinin adını yaşatmak için ilçeye hakim bir tepeye inşa edilen 30 metre yüksekliğindeki kule törenle açıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Şiran Belediyesinin, 400 yıl önce ziyaret ettiği ilçeden ünlü eseri Seyahatnamede bahseden Evliya Çelebinin adını yaşatmak için ilçeye hakim bir tepeye inşa ettirdiği Selçuklu mimarisinin özelliklerini yansıtan 30 metre yüksekliğindeki kule törenle açıldı.
     İlçenin Bayraktepe mevkisinde yaptırılan Evliya Çelebi Seyrangahının açılış töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda Gümüşhanenin tarihi ve kültürel açıdan zengin bir il olduğunu söyledi.
     Amaçlarının bu zenginliği ulusal ve uluslararası arenaya taşımak olduğunu ifade eden Vali Mayda, Evliya Çelebi Seyrangahı buna bir örnektir. Biz, bu örnekleri daha da çoğaltmak istiyoruz. Her yönüyle il turizmini en üst düzeye taşımak için gerekli olan tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz dedi.
     Şiran Belediye Başkanı Altıparmak, Evliya Çelebi Seyrangahının, Evliya Çelebinin yüzyıllar önce baktığı ve ne seyran bir yurt dediği nokta olan Bayraktepeye inşa edildiğini söyledi.
     Altıparmak, 2011 yılının UNESCO tarafından Evliya Çelebi Yılı ilan edildiğini anımsatarak, Biz de, bu projeyi Şirana kazandırma kararı aldık. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı hazırladığımız projenin mali kısmının yüzde 23ünü karşıladı. Geri kalan kısmını ise ihale ettik. Proje, yaklaşık 550 bin liraya mal oldu. Seyrangahımız Şiranı izleme amaçlı bir manzara mekanı olarak tasarlandı diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Evliya Çelebi Seyrangahı, protokol üyeleri tarafından açıldı.
     Törene, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, eski Adalet Bakanlarından Oltan Sungurlu, Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.
    
    
     Muhabir: Kürşat Dağdelen-İbrahim Özdemir / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Şiranda, Evliya Çelebi Seyrangahı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER