Şırnakın Yılmaz Erdoğanları olmak istiyorlar

Şırnakın Yılmaz Erdoğanları olmak istiyorlar -İngilizce öğretmenleri Akbuluttan aldıkları destekle, kısa sürede 11 oyun yazarak sahneleyen 20 lise öğrencisi, gelecekte Hakkarili Yılmaz Erdoğan gibi tanınan birer tiyatrocu olmanın


ŞIRNAK (A.A) - Şaban Yılmaz - Şırnakta kısıtlı imkanlarla tiyatro yapan liseli gençlerin en büyük hayali, Yılmaz Erdoğan gibi tanınmış birer tiyatrocu olmak.
     Şırnak Lisesi 9. sınıfta okuyan öğrencilerin tiyatro düşü, İngilizce öğretmeni Serap Akbulutun okullarına atanmasıyla bir anda gerçeğe dönüştü. Gençlerin tiyatroya olan ilgisini fark eden Akbulut, öğrencilerinin talebi üzerine, okul yönetiminin de desteğiyle okulun konferans salonunu geçici olarak sahneye çevirerek, prova yapmalarını sağladı.
     Gelecekte Hakkarili Yılmaz Erdoğan gibi ünlü birer tiyatrocu olmayı hayal eden öğrenciler de öğretmenlerinden aldıkları destekle, kısa sürede 11 oyun yazdı. Öğrenciler yazdıkları oyunları, okulun konferans salonunda ve Şırnak Kültür Merkezinde sahnelemeyi başardı.
     Tiyatroya gönül veren öğrencilerden Kemal Ercan, tiyatroyu çok sevdiğini, ileride ünlü bir tiyatrocu olmak için çok çalıştığını belirterek, "Sergilediğimiz oyunlar sayesinde insanları sevindirmek bizi mutlu ediyor. Bir tiyatro salonumuz olmadığı halde bu seviyeye gelmeyi başardık. Dileriz en yakın sürede tiyatro salonumuz olur. Yaklaşık 5 aydır tiyatro yapıyorum. Bu da öğretmenimiz Serap Akbulut sayesinde oldu. O olmasaydı biz bu seviyeye gelmezdik. Ona çok teşekkür ediyoruz. Biz tiyatro ekibi olarak diğer şehirleri geziler düzenleyerek, daha önce tiyatro izlememiş öğrencilere tiyatro oyunu izletmek istiyoruz" dedi.
     Leyla Güngen de imkansızlıklara rağmen çok sayıda oyun sahnelemeyi başardıklarını ve seslerini daha çok kişiye duyurmak istediklerini ifade ederek, "Çok yetenekli olduğumuzu düşünüyorum. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen oyun yazıp sahneleyebiliyoruz. Öğretmenimizin de desteği büyük. Hayalimiz, başka illerde de sesimizi duyurmak. Yeteneğimizin keşfedilmesini bekliyoruz. Bize imkan tanınsın istiyoruz" diye konuştu.
    
     -Kostüm bulmak büyük dert-
    
     Sahneledikleri oyunlara uygun kostüm bulamadıklarını, bu konuda çok büyük sıkıntı çektiklerini belirten Birgül Atak da "Şeytan Dansı adlı oyunumuzu oynayacaktık ama köstüm bulamadık. Bu nedenle kendi elbiselerimizle oynadık. Ayrıca bir tiyatro salonu istiyoruz" şeklinde duygularını dile getirdi.
     Doğancan Tatar ise seslerini sadece Şırnakta değil, bütün illere duyurmak istediklerini vurgulayarak, "Yılmaz Erdoğan Hakkarili. O iyi bir sanatçı oldu bizde olabiliriz. Zaten Şırnak Lisesinde müthiş tiyatrocular var" dedi.
     Tiyatroya olan sevgisi yüzünden yağmur, kar demeden oyunların provalarına gittiklerini belirten Suzan Anık da şöyle konuştu:
     "Tiyatro yapmak istiyoruz ama kıyafetlerimiz yok. Ben Titanik oyununu sahneledim. Kostümümü perde ile hazırladık. Paramız yok. Haftada 5 gün gelip oyun çalışıyoruz. Kışın bile kar, kış demeden çalışmalarımıza hep devam ettik. Tiyatroyu çok seviyoruz. Tiyatro sevdamız çok büyük. Her geçen gün daha büyük bir tutkuyla bağlanıyoruz. İnşallah Yılmaz Erdoğan veya Ata Demirer gibi oluruz."
    
     -"Öğrencilerim çok yetenekli"-
    
     Öğretmen Serap Akbulut ise bu öğretim yılında Şırnaka atandığını ve kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını söyledi.
     Öğrencilerin tiyatro konusunda çok hevesli olduğunu belirten Akbulut, şunları söyledi:
     "Çocuklar tiyatro yapma konusunda çok hevesliler. Bu heveslerini fark ettikten sonra daha detaylı bir çalışmanın içerisine girdik. Çok kısıtlı imkanlar dahilinde çalışmalarına rağmen öğrencilerim çok yetenekli. Çocuklarımız okulumuzun konferans salonunda tiyatro çalışmalarını yapıyorlar. Kıyafetleri hazırlarken, skeçlerini hazırlarken, bir çok zorluk yaşadık ama şu an çok mutlu olduklarını ve tiyatro yapmaktan büyük bir zevk duyduklarını görüyorum. Bu da bana mutluluk veriyor."
     Akbulut, yetkililerden okula bir tiyatro salonu yapılmasını istediklerini ifade ederek, çocuklara daha fazla destek verilmesi dileğinde bulundu.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakın Yılmaz Erdoğanları olmak istiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER