Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Şanlıurfada, Suriye Yardımlaşma Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi daha Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada Suriye Yardımlaşma Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi daha Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
     Suriyeliler için yaklaşık 3 ay önce başlatılan ayni yardım kampanyası kentteki hayırseverlerin desteğiyle devam ediyor.
     İl genelindeki stantlarda toplanan gıda, ilaç ve giyimden oluşan yardım malzemeleri, Paşabağı Mahallesindeki depoya ulaştırıldı. Burada görevlilerce kategorilere ayrılıp kolilenen malzemeler, tırlara yüklendi.
     Yardım malzemelerinin, Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından geçirilerek Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.
    
     -Yardımlar yaygınlaştırılacak-
    
     Suriyeye Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriyeye şu ana kadar kentten 61 tır ayni yardım malzemesi gönderildiğini belirtti.
     Yardımları ülke genelinde yaygınlaştırmaya gayret ettiklerini ifade eden Saraç, şunları kaydetti:
     Kentte topladığımız yardımları tüm ülkeye yaymak istiyoruz. Çünkü bugüne kadarki yardımlar istediğimiz seviyede değil. Komşumuzdaki insanlar ateş altında. Onlara daha çok yardım ulaştırmamız gerekiyor. Bunun için ülke genelindeki hayırseverlerle görüşerek vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Şu anda Ankaradan misafirlerimiz var. Onlar da yaptığımız yardımları yerinde görerek bizlere yardımcı olacaklar. Mazlumun sesini duyarak yardımını esirgemeyen hayırseverlerden Allah razı olsun.
     Ankaradan yardımları görmek için kente gelen sosyal politika uzmanı Medar Çoban da yardımların daha da artırılması için başkentte çalışma başlatmayı planladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER