Şırnakta 3 yılda 50 avcı hakkında

Şırnakta 3 yılda 50 avcı hakkında yasal işlem yapıldı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta son 3 yılda yaklaşık 50 avcı hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
     Şırnak Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay yaptığı açıklamada, jandarma ve emniyet teşkilatı ile av koruma ve kontrol ekibinin özverili denetim çalışmaları aracılığıyla kaçak avlanmayla mücadele edildiğini söyledi.
     Av koruma kontrollerinde yaşanacak sıkıntıların giderilmesi için her türlü tedbirin alındığını ifade eden Kalay, avlakların denetimleri yapılarak avcıların takip edildiğini kaydetti.
     Kalay, gelen ihbarların değerlendirmesi sonucunda denetimlerin sıklaştırıldığını da belirterek, şöyle konuştu:
     2010-2011 ve 2012 yıllarında 50 civarında avcı hakkında yasal işlem yapılarak toplam 38 bin 786 lira idari para cezası uygulanmış, usulsüz avcılığa konu olan, aralarında 3 yaban keçisi, 164 kınalı keklik, 1 şahin, 1 boz ayı ve 2 turaç gibi avı kesinlikle yasak olan türlerin de yer aldığı toplamda yaklaşık 171 yaban hayvanına el konularak, kabahatlilerden 116 bin 300 lira tazminat bedeli talep edilmiştir. Ayrıca hakkında yasal işlem yapılan avcıların avlanırken kullandıkları 14 otomatik av tüfeğine el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmiştir.
     Orhan Kalay, yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında avcılara da büyük sorumluluk düştüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnakta 3 yılda 50 avcı hakkında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER