Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi

Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi -Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelikin cenazesi, memleketi Antalyada toprağa verildi -Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı


ANTALYA (A.A) - Şırnakın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelikin cenazesi, memleketi Finikede toprağa verildi.
     Şırnaktan askeri uçakla Antalyaya getirilen şehidin cenazesi, daha sonra karayoluyla Finikenin Yazır köyündeki baba evine götürüldü.
     Burada annesi Esma, babası Mehmet ve eşi Havva Çelik başta olmak üzere yakınları, şehit Osman Çelik ile son kez vedalaştı. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Yazır Köyü Camisine götürüldü.
     Buradaki törene baba Mehmet Çelik ve yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Sadık Badak, Hüseyin Samani, CHP Antalya Milletvekilleri Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Jandarma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Vali Vekili Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Okan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     İkindi namazını müteakiben İl Müftü Vekili İbrahim Keserin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki aile mezarlığa götürüldü ve defnedildi.
     Bu sırada şehidin annesi Esma Çelik, Ben seni kara topraklar için mi büyüttüm şeklinde ağıt yaktı.
     Uludere ilçesinde dün askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 köy korucusu şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER