Şırnakta çiftçiler SMS ile bilgilendiriliyor

Şırnakta çiftçiler SMS ile bilgilendiriliyor


ŞIRNAK (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Ahmet Yaldız, Şırnakta kayıtçiftçileri, desteklemeler konusundaki gelişmelerde SMS yoluyla bilgilendireceklerini belirtti.
     Yaldız, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke genelinde bitkisel ve hayvansal üretimin artırılmasına yönelik destekleme uygulamasının bulunduğunu anlattı.
     Bu desteklemelerden çiftçilerin uygun bir şekilde yararlanması için SMS ile bilgilendirme sisteminin uygulamaya geçtiğini kaydeden Yaldız, şöyle dedi:
     Bakanlığımızda bitkisel ve hayvansal üretimin artırılmasına yönelik birçok destekleme bulunuyor. Çiftçilerimiz bu uygulamalardan çoğu zaman haberdar olmamaktadır. Dolayısıyla bu desteklerin uygun ve etkin bir şekilde kullanabilmeleri için çiftçilerimizin bu uygulamadan zamanında haberdar olması ve bilgi sahibi olması bizim için çok önemlidir. Bunları üretime sevk etme bakımından çiftçilerin bu bilgileri edinmeleri gerekiyor. Bugüne kadar bizim uygulamalarımızda genelde gerek ilçe müdürlüklerine gerekse muhtarlıklara bilgi notu gönderiyorduk. Ancak bu çiftçilerin tamamına ulaşmıyordu. Biz bu sistemi 2013 yılında değiştirelim dedik. SMS yoluyla sistemimize kayıtlı bütün çiftçilerimize gönderdik.
     Şırnak Çiftçi Kayıt Sisteminde 7 bin 183 kayıtlı çiftçinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Yaldız, Bunların tamamının iletişim bilgileri elimizde mevcut. Yeni uygulama ile çiftçilerimizi zamanında bilgilendirmek için bu sistemimizde kayıtlı olan çiftçilerimizi SMS yoluyla bilgilendireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cafer Balık / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta çiftçiler SMS ile bilgilendiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER