Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi

Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi -Şimdiye kadar toplam 14 evin heyelan riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesinin ardından heyelan riski nedeniyle şimdiye kadar toplam 14 ev belediye ekiplerince tahliye edildi.
     Atatürk Mahallesinde 7 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan halı saha istinat duvarının çökmesinin ardından çalışma yürüten belediye ekipleri, ruhsatsız olduğu belirtilen tesisi mühürledi. Teknik personelin yapacağı inceleme sonucunda tesisin yıkılıp yıkılmayacağına kara verileceği öğrenildi.
     Öte yandan şimdiye kadar olay yeri civarındaki 14 evin heyelan tehlikesi nedeniyle Şırnak Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edildiği bildirildi.
     Belediye Zabıta Müdür Vekili İsmail İke, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada Dün meydana gelen olayın ardından ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalarda heyelan olduğu ve 14 evin tehlikede olduğunu tespit ettik. Bunu hak sahiplerine tutanakla tebliğ ettik. Bu bölgede bulunan 14 evi ikinci bir emre kadar tahliye ettik. Diğer incelemeler için teknik elamanları bekliyoruz, verecekleri kararın ardından neler yapılacağı konusunda karar verilecek dedi.
     Mahalle sakinlerinden Taybet Taşar, evinin arka kısmında çatlaklar oluştuğunu bu nedenle evlerini boşaltıp komşularının yanına yerleştiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnakta halı saha istinat duvarının çökmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER