Şırnaktaki trafik kazası

Şırnaktaki trafik kazası -Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, kendisine eşlik ederken kaza geçiren polis aracında yaralanan polis memurunu hastanede ziyaret etti -Roth: Yaşadığımız acıdan sonra yaralı polisin iyi


ŞIRNAK (A.A) - Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, dün kendisine eşlik ederken meydana gelen trafik kazasında yaralanan polis memurunu tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
     Roth, dün Habur Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yaptıktan sonra kendisi ile beraberindekilere Mardinin Midyat ilçesine kadar eşlik etmekle görevli polis memurlarını taşıyan otomobilin, İdilde bir tırla çarpışması sonucu polis memurları Serkan Ağca ve İhsan Civelekin şehit olduğu kazada yaralanan polis memuru İsmail Hakkı Kardiyanı ziyaret etmek için Cizre Devlet Hastanesine geldi.
     Roth ve beraberindekileri, hastane bahçesinde, Cizre Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Turhan ve Battal Nayman, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Kadir Koç, emniyet amirleri Ahmet Taş ve Şehmuz Akdemir ile hastane yetkilileri karşıladı.
     Daha sonra yaralı polis memuru Kardiyanın tedavisinin sürdüğü genel cerrahi servisine çıkan Roth, yaralı polise geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Hastane yetkililerinden Kardiyanın durumu konusunda bilgi alan Roth, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, dün yaşadıkları kazadan sonra yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğunu öğrenmenin, doktorların da iyi baktığını görmenin sevindirici olduğunu söyledi.
     Roth, Yaşadığımız acıdan sonra yaralı polisin iyi olduğunu görmek acımızı biraz olsun hafifletti dedi.
     Genel Cerrahi Uzmanı Şafak Şahin, polis memurunun genel durumunun iyi olduğunu, gözlem amaçlı hastaneye yatırdıklarını kaydetti.
    
     -Cizre Emniyet Müdürlüğüne başsağlığı ziyareti-
    
     Roth ve beraberindekiler daha sonra Cizre Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, kendisini karşılayan Kaymakam Şenol Koca ve emniyet yetkililerine başsağlığı diledi.
     Claudia Roth burada yaptığı açıklamada, Cizreye şehit olan iki polis memurunun arkadaşlarının acılarını paylaşmak ve taziye dilemek için geldiğini ifade ederek, Kaymakam Koca ve emniyet yetkililerinden şehit polis memurlarının Adana ve Rizedeki ailelerine taziye dileklerini iletmeleri ricasında bulunduğunu söyledi.
     Kaymakam Koca da, kendilerini ziyaret ederek acılarını paylaşan Claudia Rotha teşekkür etti. Rothun kazayı hem polise hem sağlık kuruluşlarına bildirdikten sonra yardım gelene kadar polislerin başında beklediğini ifade eden Koca, şöyle dedi:
     Kazada yaralanan polis memurlarına ilk müdahaleyi Claudia Roth yaptı. Rothun şehit polis memurlarına iletmemizi istediği taziye dileğini kendilerini arayarak belirteceğiz. İki kardeşimiz dün şehit olarak hakkın rahmetine kavuştu. Onlara Allahtan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan polis memurumuzun durumunun iyi olması teselli kaynağımız oldu. Claudia hanım ve arkadaşlarını burada görmek acımızı biraz hafifletti.
     Roth ve beraberindekiler daha sonra Mardine gitmek üzere Cizreden ayrıldı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnaktaki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER