Sivasta, çim hokeyi gösteri maçı yapıldı

Sivasta, çim hokeyi gösteri maçı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivasta çim hokeyi gösteri maçı yapıldı.
     Gençlik Spor Kulübü Çim Hokeyi Takımı, 4 Eylül Spor Kompleksi Dış Sahada çim hokeyi gösteri maçı yaptı. Müsabakayı izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yaptığı açıklamada, çim hokeyinin Sivasta yeni bir branş olduğunu belirterek, Yeterli altyapı yok ama antrenörümüz çocukları bir araya topladı, takımı kurdu. Spor salonunda antrenmanlarını yapıyorlar. Bugün ilk defa çim üzerinde çalışacaklar. İnşallah önümüzdeki yıllarda yeni spor tesislerine de kavuştuğumuzda çim hokeyi için de uygun alanları tahsis edecek ve bu sporu da ilimizde geliştireceğiz diye konuştu.
     Saha uygun olmadığı için çim hokeyi takımının salonda çalıştığını ifade eden Kılıç, İlk defa çim sahada çalışıyorlar. İnşallah bundan sonra sürekli çim sahada idman yapma şansı bulacaklar dedi.
     Takımın antrenörü Rabia Başar Dikcal ise yaklaşık 2 yıldır amatör bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, daha profesyonel bir lige doğru ilerleyeceklerini kaydetti.
     Dikcal, Sivasta çim hokeyini inşallah daha ileriye götüreceğiz. Yeni olimpik olmuş bir spor, önü açık bir spor. Biz de Sivasta çim hokeyini güzel yerlere getirmeye çalışacağız dedi.
     Çalışmalara Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz okulu kurslarıyla başladıklarını belirten Dikcal, Gençlik Spor Kulübü bünyesinde haftada 2 gün antrenman yaptıklarını ifade ederek, Çim hokeyi ve salon hokeyi diye iki branşta yapılıyor. Yaz döneminde çim hokeyi altında oynuyoruz. Aynı futbol sahası ölçülerinde. Kışın da hava koşulları nedeniyle kapalı salonda oynama imkanımız var diye konuştu.
     Dikcal, takım olarak çalışmaları iyi bir şekilde devam ettirebilirlerse Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta, çim hokeyi gösteri maçı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER