Sivastaki suç örgütü davasında karar

Sivastaki suç örgütü davasında karar -Suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında yargılanan 3ü tutuklu 9 sanık 3 ile 34 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı -Sanıklardan beşine 60-200 bin lira arasında para cezası


ERZURUM (A.A) - Sivasta bir suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında yargılanan 3ü tutuklu 9 sanık, 3 ile 34 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Sanıklardan beşine 60-200 bin TL arasında para cezası verildi.
     Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Yasin Pek, Faruk Önder, Emrah Önder, avukatları ile yakınları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Uğur Önder, Ferhat Önder, Ahmet Toyran, Hakan Toyran, Ahat Toyran ve Fatih Önder ise duruşmaya katılmadı.
     Tutuklu 3 sanık savunmalarında, suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep etti.
     Sanık avukatları da müvekkillerinin bazı telefon görüşmeleri ve delil olma özelliği taşımayan dokümanlardan dolayı cezalandırılamayacaklarını ileri sürerek sanıkların tahliyelerini istedi.
     Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz, verilen aranın ardından dolandırıcılık, kasten adam yaralama, azmettirmek, tehdit, hakaret, güveni kötüye kullanma ve hırsızlık gibi çeşitli suçları işledikleri kesinleşen sanıklardan Uğur Öndere 34 yıl hapis, 120 bin TL, Ferhat Öndere 24 yıl hapis, 120 bin TL, Yasin Peke 22 yıl 6 ay, 100 bin TL, Faruk Öndere 21 yıl hapis, 100 bin TL, Emrah Öndere 20 yıl hapis, 60 bin TL para cezası, Ahmet Toyrana 5 yıl 6 ay, Hakan Toyrana 3 yıl 6 ay, Ahat Toyran ve Fatih Öndere de 3er yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.
     Tutuksuz sanıklar Ferhat Önder ve Uğur Önder hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
    
     -Olay-
    
     Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2009 yılında kent merkezinde suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, örgüt faaliyetleri kapsamında çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları, silahla yaraladıkları, tehdit, hakaret, adam yaralama, azmettirme ve hırsızlık gibi suçları işledikleri belirlenen çeteye yönelik operasyonunda 9 kişi gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sivastaki suç örgütü davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER