Sivas İl Özel İdaresi CBSye geçiyor

Sivas İl Özel İdaresi CBSye geçiyor


SİVAS (A.A) - Sivas İl Özel İdaresinin Coğrafi Bilgi Sistemine (CBS) geçeceği bildirildi.
     Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik olmayan bilgilerin toplanması, saklanması, işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren CBSnin sunucu ve yazılımı için ihale düzenleneceği belirtildi.
     Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, planlama çalışmalarının yanı sıra, altyapı hizmetlerinde de CBSnin önemli bir yönetim aracı olduğunu kaydederek, Projeyle, KÖYDES Bilgi Sisteminde kullanılacak grafik verilerinin ve grafik olmayan verilerin kurum personeli tarafından coğrafi veri yapısına dönüştürülerek CBS ortamına aktarılacak. Verilerin merkezi bir veritabanında toplanmasını, web uygulaması üzerinden sunulmasını, danışmanlık ve eğitim hizmetlerini kapsayacak bir proje şeklinde ifade etti.
     CBSnin kurumun çalışmalarında kolaylıklar sağlayacağını da bildiren Ayhan, şöyle devam etti:
     Bu ihaleyle günümüz bilgi teknolojileri ve uygulamaları destekli bir bilgi sisteminin Sivas İl Özel İdaresi bünyesinde kurulup yaygınlaştırılması, bunların sağladığı yararların internet tabanlı sistemler ile idaremiz kullanımına sunulması, kurumun çalışmalarında hizmet verimliliğinin, hızın, kalitenin yükseltilmesi, yöneticilere güncel verilere dayalı karar destek sistemleri ile daha hızlı ve doğru kararlar verme imkanı sağlanacaktır. Temel amacımız, kurumumuzu hızlı karar alabilen, dinamik, esnek bir yapıya kavuşturarak sorunlara anında ve zamanında müdahaledir.
     Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İl İdaresi Encümen Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek CBS ihalesi, 8 Ocak 2013 tarihinde yapılacak.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas İl Özel İdaresi CBSye geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER