Sivas UMEMde başarılı iller arasında

Sivas UMEMde başarılı iller arasında


SİVAS (A.A) - Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri10 Projesinde Sivasın başarılı iller arasında olduğu bildirildi.
     Sivas Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, UMEM Beceri10 Projesi İcra Kurulu Üyelerinin, Sivasta projenin yürütüldüğü firma ve eğitim merkezlerini ziyaret ettiği belirtildi.
     TSOda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı-Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) uzmanları ve yerel temsilcilerle toplantı gerçekleştirildiği aktarıldı. Toplantının ardından eğitim merkezlerine ziyaretlerin düzenlendiği ve ziyaretlerin sonunda, Sivasın projeyi başarıyla yürüten illerden biri olduğu kaydedildi.
     Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan bir tekstil firması sahibi Yusuf Kocacıkın ise fabrikasında 50 kişiyi istihdam edeceği bildirildi.
     Proje kapsamında, ısı ve ses yalıtımı konusunda firmalardan gelen talepler üzerine 20 kişiye Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde iş garantili eğitim verileceği de kaydedildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas UMEMde başarılı iller arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER