Sivasspordan organ bağışına destek

Sivasspordan organ bağışına destek -Kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Rıza Çalımbay ve futbolcular, kentte açılan organ bağışı standını ziyaret etti -Futbolcular Uğur Kavuk ve Doğa Kaya, organ bağışında bulundu


SİVAS (A.A) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivassporun futbolcuları ve teknik heyeti, Sivas Devlet Hastanesince başlatılan organ bağışı kampanyasına destek verdi.
     Organ Bağışı Haftası dolayısıyla hastane önünde açılan standı ziyaret eden teknik direktör Rıza Çalımbay ve futbolcular, organ bağışının önemi hakkında bilgilendirildi. Futbolculardan Uğur Kavuk ve Doğa Kaya, organ bağış formu doldurdu. Kavuk ve Kayaya, doku ve organ bağış kartı verildi. Futbolcular ve teknik heyet, stantta basın mensuplarına poz verdi.
     Sivas Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olduğunu, yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açtığını söyledi.
     Organ nakli ve bağış sayılarının artırılmasının Sağlık Bakanlığının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını dile getiren Özsoy, şunları kaydetti:
     Ben öldüğümde benim organlarımla en az 5 kişi hayat bulsun demek gerçekten insan sevgisi gerektirir. Önemli olan hayattayken bu kararı cesurca alıp yakınlarımızla gurur duyarak paylaşmamızdır. Ülkemizde organ bulamadığı için her yıl hayatını kaybeden 7 bin kişi ve organ bulabilme umuduyla yaşayan binlerce insanımız bulunmaktadır. Bizlere düşen bu kutsal organları hakkıyla ihtiyacı olan insanlara nakletmektir. Türkiyede organ bağışı yapmak isteyenler sağlık müdürlüklerine, hastanelere, aile sağlığı merkezlerine, emniyet müdürlüklerine ve organ nakli yapan merkezlere başvurmaktadır. Organ bağışı hayat kurtarır diyoruz.
     Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise organ nakline ihtiyacı olan insanların daha başarılı bir tedavi görebilmeleri için birilerinin organlarını bağışlaması gerektiğini söyledi.
     Organ Bağışı Haftasında, vatandaşların organ bağışı hakkında bilinçlenmesini sağlamak, bağışçı sayısını artırmak amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını anlatan İlter, Bu stantla vatandaşlarımız organlarını bağışlayabilirler. Organ bağışlanması sadece burada form doldurulmasıyla bitmiyor, organ bağışlanması halinde ihtiyaç duyulduğu zaman kişinin ailesinin de onayı alınarak yapılan bir tedavi şekli. O nedenle organ bağışında bulunan kişilerin endişe etmemelerini istiyoruz diye konuştu.
     Türkiyede 20 binin üzerinde insanın organ bağışına ihtiyaç duyduğunu ifade eden İlter, Bunların da yaşamlarını devam etmesini istiyoruz. Organ bağışında bulunulduğu zaman bir yakınımızın da ihtiyacı olabilir veya organ bağışında bulunan birinin organları bize de lazım olabilir bilinciyle hareket ederek organ bağışını yapmamız hatta bunu da teşvik etmemiz gerekiyor. Bu konuda ilimizdeki çalışmalar gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 400 civarında vatandaşımız organlarını bağışladı. Bunların sayılarını da artırmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasspordan organ bağışına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER