Siverekten kısa kısa

Siverekten kısa kısa -Ekmek zammına itiraz edildi


ŞANLIURFA (A.A) - Siverek Belediyesi encümenleri, ilçede ekmeğe yapılan zammın geri çekilmesini talep etti.
     Belediye encümenleri, Şanlıurfa Kahveciler, Lokantacılar Fırıncılar ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından ekmeğe yapılan zamma itiraz etti.
     Encümenler, aldıkları itiraz kararını, Kaymaklığa göndererek uygulamanın eski haline getirilmesini istedi.
     Konuya ilişkin alınan kararda şunlar kaydedildi:
     İlçemizde 0,70 kuruştan satılan 330 gram olan ekmek gramajı 260 düşürülerek daha düşük gramajlı ekmeğin aynı fiyata satılması Şanlıurfa Kahveciler, Lokantacılar Fırıncılar ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından 2012/12 sayılı kararıyla ilçemizde de uygulanmaya başlanmıştır. Belediye zabıta memurlarınca yapılan denetim ve kontrollerde ekmeğin bazı fırıncılar tarafından farklı fiyatlarda satıldığı tespit edilmiştir. Fırıncılarımız da konuya ilişkin ekmek rayiçlerinin yeniden tespit edilmesi talep edilmiştir.
    
     -İmralı görüşmelerine destek
    
     Türkiye Harp Mahlullü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Siverek Şube Başkanı Yılmaz Gözcü, devletin kontrolünde gerçekleştirilen İmralı Görüşmelerine destek verdiklerini belirtti.
     Gözcü, son günlerde yaşanan gelişmelere değindiği yazılı açıklamasında, herkesten çok kendilerinin barış ortamının oluşmasını istediklerini vurguladı.
     Söz konusu görüşmeleri desteklediklerini ifade eden Göncü, şunları kaydetti:
     Son zamanlarda birileri açıklama yaparak Şehit ailelerine büyük fedakarlık düşüyor diyor. Elbet huzur ve güven için, acılar yaşanmasın diye, analar ağlaması diye elimizi değil gövdemizi bile devletimiz ve milletimiz için taşın altına koyarız. Biz şehit aileleri, canımız yanmış, başkalarının canı yansın demiyoruz, biz her zaman huzur, güven ve demokrasiden yana olduk. Buna rağmen terör örgütü ve uzantıları bunu fırsat bilip işi çıkmaza koyuyorlar, demek ki kandan beslenen onlardır. Devletimiz, vatanımız, milletimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, çünkü bu devlet de bu vatan da hepimizin.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Siverekten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER