SMIIC Forum 2012

SMIIC Forum 2012 -İslam ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Forumu, yarın Antalyada başlayacak -TSE ve SMIIC Başkanı Şentürk: -Standardizasyon ve metroloji konularında TSE, İslam dünyasının en büyük kuruluşudur


ANTALYA (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Başkanı ve İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Başkanı Hulusi Şentürk, standardizasyon ve metroloji konularında TSEnin İslam dünyasının en büyük kuruluşu olduğunu bildirdi.
     İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı bir enstitü olan ve merkezi İstanbulda bulunan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından düzenlenen SMIIC Forum 2012 yarın Antalyada başlayacak.
     TSE Genel Başkanı ve SMIIC Başkanı Hulusi Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam ülkeleri arasında ticareti geliştirmek amacıyla bu formu düzenlediklerini söyledi. Yarın başlayacak ve iki gün sürecek forumda uluslararası standardizasyon ve metroloji konularında oturumlar gerçekleştirileceğini belirten Şentürk, organizasyona 35 İslam ülkesinden 160 delegenin katıldığını, SMIIC olarak ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Şentürk, şöyle konuştu:
     Yapılacak forum, İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin ne kadar yüksek olduğunu göstermesi anlamında çok önemli. Aynı zamanda 17 olan SMIIC üye sayımız Mısır, Lübnan ve Afganistanın katılımıyla 20ye yükseldi. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu rakamı 25e çıkarabilmek olacak. Güçlü bir kurum olan SMIIC, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde hayata geçmiş oluyor. Endonezyadan Fasa kadar tüm İslam ülkelerini içine alan bir katılım var. Geldiğimiz nokta gerçekten sevindirici. Standardizasyon ve metroloji konularında TSE, İslam dünyasının en büyük kuruluşudur. Bu konuda hem tecrübelerimizi paylaşmak hem de İslam ülkeleri arasında ticaretin gelişimine katkı sağlamak için güzel bir platform oluşturduk.
     TSEnin alt yapı konusunda İslam ülkeleri içinde en güçlü yapıya sahip olduğuna işaret eden Şentürk, İslam ülkelerinin tamamının Türkiyeden standardizasyon konusunda eğitim aldığına işaret etti. İslam ülkelerinin standart teşkilatlarının güçlendirilmesi için TSE olarak büyük gayret sarf ettiklerine değinen Şentürk, Suudi Arabistan Standartlar Teşkilatının standardizasyon, kalibrasyon, meteoroloji ve laboratuvarlarına varıncaya kadar eğitimlerini TSE olarak biz veriyoruz. Bunun yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan gibi Türk Cumhuriyetlerinin eğitimlerini de veriyoruz. Bir çok İslam ülkesi ile bu anlamda anlaşmalarımız var diye konuştu.
     Öte yandan, 35 İslam ülkesinden 160 delegenin katılacağı SMIIC Forum 2012nin resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek. Forum, 9 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER