Sokak hayvanlarının da koruyucu aileleri olacak

Sokak hayvanlarının da koruyucu aileleri olacak -Ortacada HAYDOSa ait bakım ve rehabilitasyon merkezindeki sokak köpekleri ve kedilerin bakım masraflarının koruyucu aileler tarafından karşılanmasını içeren proje tanıtıldı (Foto


MUĞLA (A.A) - Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan 600 sokak köpeği ve 150 kedi için Koruyucu Aile Projesi başlatıldı.
     Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruyucu aile projesinin yerinde sahiplendirmeyi amaçladığını söyledi. Dağdelen, projeye destek veren koruyucu ailelerin, bakım ve rehabilitasyon merkezinde bulunan hasta, yaşlı ve sakat sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini üstlendiklerini kaydetti.
     Bakım merkezindeki kedi ve köpeklerin fotoğrafları ve yaşam hikayelerini internet aracılığıyla duyurmaya başladıklarını belirten Dağdelen, Bakım merkezindeki şanslı 30 sokak hayvanı, koruyucu aileler tarafından sahiplenildi. Bu proje herhangi bir nedenle, evlerine evcil hayvan almak isteyip de alamayanlar için geliştirildi. Barınaklarda yüzlerce hayvan aç ve susuz. Amacımız koruyucu aile programıyla barınaklara dikkati çekmek dedi.
     Koruyucu ailelerin barınaklardaki hayvanların aylık mama ihtiyacını karşılayacağına işaret eden Dağdelen, Koruyucu ailelerin görevi, hayvanın aylık mama ihtiyacı ve ilaçlarını karşılamak, bütçesinin el verdiği doğrultuda bağış yapmak. Sahibi olarak hayvanın ihtiyaçlarını karşılamak. Projenin üzerinde aylardır çalışıyoruz. Umarım Türkiyenin her yerine yayılır, diğer bakım evlerine de katkısı olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Sokak hayvanlarının da koruyucu aileleri olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER