Sokak köpeklerine uzanan şefkat eli

Sokak köpeklerine uzanan şefkat eli -Gümüşhane Belediyesince kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde bir yılda 600 sokak köpeği sağlık kontrolünden geçirilerek kısırlaştırıldı -Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Gümüşhane Belediyesince kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde bir yılda 600 sokak köpeği sağlık kontrolünden geçirilerek kısırlaştırıldı.
     Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanenin çok sayıda köy ve yaylası bulunduğunu, ilkbahar mevsimiyle köylerine gelen vatandaşların, kışın yaşadıkları illere dönerken köpeklerini kent merkezine bıraktıklarını belirtti.
     Belediye Veteriner İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğünce 3 yıl önce Avrupa Birliği (AB) TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı kapsamında Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi kurduklarını ifade eden Yaşar, merkezin geçen yıldan itibaren hizmet vermeye başladığını söyledi.
     Bir yıl içerisinde 600 sokak köpeğini sağlık kontrolünden geçirdiklerini, küpelediklerini ve kısırlaştırdıklarını anlatan Yaşar, Köpeklerin yiyeceklerini temin işini de yürütüyoruz. Yatılı okullardan, çocuk yetiştirme yurtlarından artık yemekleri, mezbahadan sakatatları her gün alıyor ve merkezimize getiriyoruz. Her gün saat 09.30da buraya gelip yiyeceklerini veriyoruz. Köpekler arabamızın sesini duyunca koşup geliyor. Onların bu durumu bizlere büyük haz veriyor dedi.
     Her yıl sokağa bırakılan köpek sayısının arttığına dikkati çeken Yaşar, Onları yakalayıp merkezimize getiriyoruz. İki gün karantinaya alıyoruz, sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Mevcut köpeklerle uyum sağlamalarına çalışıyoruz. Kuduz aşılarını yapıyoruz. Bir süre sonra da kısırlaştırıyoruz. Yemeklerini yedikten sonra buradan ayrılıyorlar, akşam saatlerinde tekrar buraya dönerek sabah vereceğimiz yemeği bekliyorlar diye konuştu.
     Yaşar, sokak hayvanları konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, Burada yavru köpeklerimiz var. Vatandaşlarımız merkezimize gelip baksın. Beğendikleri köpeği kendilerine vermek istiyoruz. Ancak ne yazık ki bugüne kadar gönüllü vatandaşımız çıkmadı. En azından bakımı, kuduz aşısı yapılmış sokak köpeğini kent merkezinde gördüklerinde iyi davranmalarını istiyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sokak köpeklerine uzanan şefkat eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER