Sokakta yaşayan madde bağımlısı çocuklara yardım

Sokakta yaşayan madde bağımlısı çocuklara yardım -Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kurduğu rehabilitasyon merkezi sayesinde, madde bağımlısı çocuklar tedavi edilerek meslek sahibi oluyor -Belediye Başkanı Güzelbey: Kentlerin mod


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kurduğu rehabilitasyon merkezi sayesinde, madde bağımlısı çocuklar tedavi edilerek meslek sahibi oluyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, üç aşamalı rehabilitasyon merkeziyle çocuklar önce tedavi ediliyor, sonra da eğitim ve iş hayatına kazandırılıyor. 9 yıl önce kurulan merkezde bugüne kadar 308 çocuk tedavi edildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Asım Güzelbey, hazırladıkları projelerle yüzlerce çocuğu hayata kazandırdıklarını belirtti. Göreve geldiklerinde şehirde binin üzerinde sokakta çalışan ve yaşayan çocuğun olduğunu hatırlatan Güzelbey, şöyle devam etti:
     O tarihte Gaziantepte göç nedeniyle sokakta yaşayan ve madde kullanan çocuk sayısı çok fazlaydı. Tinerci gençler, madde kullanan çocuklar, çeteler sokaklarda kol geziyordu. Kentlerin modernleşmesi için iyileştirilmeler kadar sosyal rehabilitasyon da büyük önem taşıyor. Bugün insanlar yaşam kalitesi yüksek kentleri seçerken sosyal açıdan huzuru ilk sıralara koyuyor. Biz de bütün büyük şehirlerin en önemli sorunlarının başında gelen sokakta yaşayan ve madde kullanan çocukların tedavisi için özel evler açıp bilimsel bir proje başlattık. Bu sayede tedavi edilen çocukların sayısı her geçen gün arttı.
    
     -ABDde ders konusu oldu-
    
     Yaptıkları çalışmaların karşılık bulduğunu anlatan Güzelbey, projenin diğer il ve ülkelerin de ilgisini çektiğini ve bu konuda kendilerinden yardım istendiğini ifade etti. Çalışmalarını genişletip kadroyu ve altyapıyı güçlendirdiklerini aktaran Güzelbey, çalışmanın ABDnin Yale Üniversitesinde ders konusu olduğuna dikkati çekti.
     Güzelbey, Uzman psikolog ve sosyologlar tarafından eğitilen çocukların kimisi mühendislik okuyor, kimisi barındığı eski tarihi yapıların restorasyon yapımında taş ustalığı yapıyor, kimisi fırıncı, kimisi de lokantacılık yapıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sokakta yaşayan madde bağımlısı çocuklara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER