Somalili öğrencilerin kayak keyfi

Somalili öğrencilerin kayak keyfi -Erzincanda özel bir kolejde eğitim gören Somalili 6 öğrenci, Yıldırım Akbulut Kayak Tesislerinde kayak öğreniyor


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda özel bir kolejde eğitim gören Somalili 6 öğrenci, Refahiye ilçesindeki Yıldırım Akbulut Kayak Tesislerinde kayak öğreniyor.
     Kolejin beden eğitimi öğretmeni Cem Korkmaz, Somalinin başkenti Mogadişudan eğitim görmek üzere 5 ay önce okullarına gelen Somalili 6 gence, yarıyıl tatilinde Yıldırım Akbulut Kayak Tesislerinde kayak öğretiyor.
     İlk kez kar ve kayakla tanışan 10. sınıf öğrencisi Somalili gençler, kayak sporunun püf noktalarını öğreniyor. Kayak yapmanın heyecanını yaşayan konuk öğrencilerden bazılarının ilk denemesinde, bazılarının ise birkaç deneme sonunda başarılı olduğu gözlendi.
     Beden eğitimi öğretmeni Cem Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Öğrencilerimiz 5 ay önce Erzincana geldi. Erzincanda eğitimlerini devam ettiriyorlar. Biz de tatil döneminde Yıldırım Akbulut Kayak Tesislerinde onlara kayak yapmayı öğretiyoruz. Kısa sürede kavradılar. Amacımız boş zamanlarını güzel şekilde değerlendirmek, spor yapmalarını sağlamak diye konuştu.
     Somalinin sıcak bir iklime sahip olduğunu vurgulayan Korkmaz, Burada kış şartlarında hem eğleniyorlar hem eğitimlerini sürdürüyorlar hem de kayak yapmayı öğreniyorlar dedi.
     Somalili öğrencilerden Remzi Aşker (17) ise Somaliden Türkiyeye geldik. İlk kez kar gördük. Biz şimdi kayak öğrenmeye geldik. İnşallah öğreneceğiz ifadelerini kullandı.
     Abdulraşit Ahmet (15) de Burada kayak öğreniyoruz. Birkaç kez düştük ama inşallah öğreneceğiz. Somalide en sıcak yerlerden geldik, burada en soğuk yerde kayak öğreniyoruz dedi.
     Ömer Ahmet Mustafa (16) ise 6 kişi Somaliden Erzincana geldik. Burada eğleniyoruz, kayak yapmayı öğreniyoruz. Çok eğlenceli diye konuştu.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Somalili öğrencilerin kayak keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER