Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol: Amacımız güçlü bir sosyal sigorta sistemi oluşturmak


UŞAK (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, kurum olarak güçlü bir sosyal sigorta sistemi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
     Şenol, Dülgeroğlu Otelde düzenlediği basın toplantısı ile 14-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
     Kurum olarak insan odaklı bir hizmet anlayışını benimsediklerini ifade eden Kenan Şenol, toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak için her yıl mayıs ayının 3. haftasının Sosyal Güvenlik Haftası olarak değerlendirildiğini kaydetti.
     Hafta boyunca bu amaçla il genelinde 23 bin ilköğretim okulu öğrencisine Güven ve Yarışçı Çocuklar isimli kitap ile animasyon çizgi film CDsi dağıtacaklarını, daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceğini belirten Şenol, hafta etkinlikleri kapsamında Uşakta en fazla işçi çalıştıran 100 işletmeye teşekkür mektubu göndereceklerini, en fazla işçi çalıştıran 10 firmaya da plaket vereceklerini söyledi.
     Şenol, kurum olarak kayıt dışı istihdamın önlenmesi, sahte sigortalı ve anlaşmalı boşanma gibi olumsuzlukların yaşanmaması için etkin bir mücadele sürdürdüklerini de ifade ederek, şunları kaydetti:
     Amacımız güçlü bir sosyal sigorta sistemi oluşturmak. Bu amaç için iç ve dış paydaşlarımızla birlikte hedef kitleye ulaşarak bilgilendirme yapıyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle de bu bilgilendirmeler devam edecek. Saygın bir kurum olmak vizyonu doğrultusunda adalet, şeffaflık, kaliteli hizmet, güvenilirlik, sürekli gelişim ve verimlilik gibi temel değerlerle görev yapmaya çalışıyoruz. Bu düşüncelerle tüm Uşak halkının Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor tüm vatandaşlarımıza düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyorum
     (SON-UFK)
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER