Sosyolog Çelik Sason Kaymakamı Yörükü ziyaret

Sosyolog Çelik Sason Kaymakamı Yörükü ziyaret etti


BATMAN (A.A) - Sosyolog Yeter Çelik, Sason Kaymakamı Bahadır Yörükü ziyaret etti.
     İlçede meydana gelen intihar olaylarının nedenlerini araştırıp çözüm önerisi sunmak amacıyla ilçede bulunan Çelik makamında görüştüğü Kaymakam Yörüke intihar olaylarına ilişkin hazırladığı rapordaki çözüm önerileri ile ilgili bilgi verdi.
     Çelik burada yaptığı açıklamada, saha araştırması yapmak amacıyla halk ile bir dizi görüşmeler yaptığını, bu kapsamda Güneydoğuda yıllardan bu yana süren ekonomik sıkıntıların ve ilçenin kapalı bir kültüre sahip olmasının kadınların çalışma ortamından ve sosyal aktivitelerden uzak durmasına yol açtığını söyledi.
     Gençlerin ve çocukların sanal aleme karşı yeterli bilince sahip olmadığını, ilçede hakim olan geniş aile yapısının gençleri kuşak çatışmasına sürüklediğini savunan Çelik, Tek dünyası evi olan anneler ve çok çocuk sahibi babaların çocuklarıyla yeterince ilgilenememesi, gençlik sorunlarının başlangıcı ve intiharların en büyük sebepleridir. Bu çocuklar hepimizin. Omuz omuza vererek bunun çözümünü sağlayabiliriz dedi.
     Çelik daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Alaattin Çetin ve İlçe Emniyet Amiri Sadi Erkuni ile görüştü.
     Sason Devlet Hastanesinde uzman aile hekimi Elif Doğan ise gençliği kurtarmanın geleceği kurtarmak olduğunu söyledi.
     Doğan, her sorumluluk sahibi vatandaşın gençleri kurtarmak için onlarla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayarak, herkesin gençlerin sorunlarını dinlemesi, sorunlarının çözümü için de uğraşması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Metin Temel / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sosyolog Çelik Sason Kaymakamı Yörükü ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER