Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu: -İçme suyu hatlarıyla, arıtma tesisleriyle içme suyu geleceğimizi garanti altına alıyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, içme suyu hatları ve arıtma tesisleriyle kentin geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.
     Toçoğlu, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş ile SASKİnin projelerini inceledi.
     Hiçbir zaman günü kurtaracak yatırımların peşinde olmadıklarını ifade eden Toçoğlu, popülist siyasetten uzak durduklarını belirterek, geleceği planlayarak kalıcı çözümler üretmenin gayretinde olduklarını söyledi.
     Sapanca Hacımercanda inşa edilen su depolama tesisini gezen Toçoğlu, şunları kaydetti:
     Burada eski bir depo var. Bu 60 köy eski depodan besleniyordu. Doğal olarak da bulanıklık gibi sorunlar yaşıyorduk. Şimdi ise buraya büyük bir depo yaptık. Deponun yanına da Hızırilyas Tepesinde yaptığımız son teknoloji arıtma tesislerinden bir tanesi yapıyoruz. İnşallah arıtma tesisinin de en kısa sürede tamamlanmasıyla bu 60 köy dünya standartlarında, tamamen insansız şekilde arıtılmış, birinci sınıf su içecekler. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.
     Hızırilyas Tepesi ile Yenikent içme suyu çalışmalarını da inceleyen Toçoğlu, dünya standartlarında içme suyu sağlayacak sistem inşa ettiklerini vurgulayarak, Sakaryada entegre bir sistem kuruyoruz. İçme suyu hatlarıyla, arıtma tesisleriyle Sakaryanın içme suyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Hiçbir zaman günü kurtaracak yatırımların peşinde olmadık. Popülist siyasetten uzak durup, sorunlara geleceği de planlayarak kalıcı çözümler üretmenin gayretinde olduk dedi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER