Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları ertelenecek


KONYA (A.A) - Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının erteleneceği bildirildi.
     Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilgili kanunun 2012/3570 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile, 01 Ocak 2012 tarihinden 28 Ağustos 2012 tarihine kadar sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı, gerçek veya tüzel kişi üreticilerinin, Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının erteleme işleminin yapılacağı duyuruldu.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu kapsamda zarar gören çiftçilerden ÇKSye kayıtlı olduğu ilçe müdürlüklerine en geç 28 Eylül tarihine kadar ÇKS, kimlik ve arazi bilgileriyle başvurmaları gerekmektedir. Kayıtlardan sonra çıkarılacak olan askılar, ilgili köy ve kasabalarda asılacaktır. Başvuru sahipleri sonuçları bu listelerden kontrol edebilecektir.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER