Spil Dağını öğrenciler ağaçlandıracak

Spil Dağını öğrenciler ağaçlandıracak


MANİSA (A.A) - Geçen yıl Spil Dağında yanan 77 hektar ormanlık alanın öğrenciler tarafından ağaçlandırılacağı bildirildi.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, düzenlediği basın toplantısında, yürüttükleri 251 Bin Dev Öğrenci projesi çerçevesinde Spil Dağına sahip çıkma ve değerini fark etme anlamında 251 Bin Dev Tarzan Ormanı Projesinin hazırlandığını belirtti.
     Daşöz, şöyle konuştu:
     251 Bin Dev Öğrenci eşittir, Manisa diye hareket ediyoruz. Ormanların en iyi koruyucularının da çocuklarımız olduğuna inanıyoruz. Kurulacak ormanın adı 251 Bin Dev Tarzan Ormanı olacak. Yanan bölgenin belli bir bölümlerine yangına dayanıklı ağaçlar dikilecek. Ağaçlandırılacak alan içerisinde teknik uzmanlar tarafından anıtsal alan oluşturulması da projelendirilecek. Projenin ilk ayağında öğrenciler tarafından 3 ton su kapasiteli yangın söndürme tankeri alındı. Ağaç dikimlerine de bu ay içerisinde başlanacak.
     Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın da yanan 77 hektarlık ormanlık alanın 25 hektarlık kısmının ağaç dikimine hazır hale getirildiğini belirterek, toplam 150 bin ağaç fidanının öğrenciler tarafından dikimine hemen başlanabileceğini dile getirdi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ise Spil Dağının turizmde Manisanın lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Spil Dağındaki altyapı çalışmalarının yüzde 45lik kısmının tamamlandığını, sonbahara kadar yapılacak tesisler ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yepyeni bir yer oluşturacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Spil Dağını öğrenciler ağaçlandıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER