Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangını

Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangını -Manisa Valisi Daşöz: Aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması, yangını kontrol altına alma çalışmalarını olumsuz etkiliyor


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangınını söndürme çalışmalarının, aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması nedeniyle güçlükle yapılabildiğini söyledi.
     Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spil Dağı Milli Parkı giriş noktasında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına ekiplerin müdahale ettiğini belirtti.
     Yangını karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Daşöz, şöyle konuştu:
     Aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması, yangını kontrol altına alma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ümidimiz rüzgarın durması. Ayrıca meteoroloji de yağmurun beklendiğini bildirdi. Bir taraftan arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışmalar diğer taraftan meteorolojik şartların da düzelmesi ile sonuç alınır diye ümit ediyoruz
     Bu arada, şu ana kadar yaklaşık 20 hektarlık kızılçam ormanına zarar veren yangına, 40 arazöz, 5 dozer, 10 yer ekibi ile Manisa, Saruhanlı, Akhisar ve Turgutlu ilçe belediyelerinin itfaiye araçları ile iş makineleri müdahale ediyor.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER