SÜ, ABDnin iki üniversitesiyle değişim anlaşması

SÜ, ABDnin iki üniversitesiyle değişim anlaşması imzalıyor


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyet ABDnin Teksas eyaletinde bulunan iki üniversiteyi ziyaret etti.
     Teksasta Yılın Profesörü seçilen Prof. Dr. Manoucher Khosrowshahi ve arkadaşları tarafından karşılanan Gökbel ve beraberindeki heyet, ilk olarak University of Texas (UT) at Tyler ile Tyler Junior Collegei gezerek incelemelerde bulundu.
     Gökbel, burada yaptığı açıklamada, uluslararası ziyaretlerin bilimsel ve kültürel alışverişin artırılmasına yönelik önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
     Teksasa ilk defa geldiğini ifade eden Gökbel, ziyaretlerinin amacının, iki üniversiteyle değişim anlaşmaları imzalamak ve işbirliğini geliştirmek olduğunu belirtti.
     Tyler Junior Collegeden Prof. Dr. Manoucher Khosrowshahi ise Selçuk Üniversitesi için, Tyler Texas Üniversitesi ve Tyler Junior Collegein toplamından dört kat daha fazla öğrenciye sahip ve gerçekten de çok etkileyici bir üniversite dedi.
     Teksasta bulunan Mother Francis Hospitali de inceleyen Gökbel, yetkililerden eğitim başta olmak üzere çeşitli konularda bilgi aldı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber SÜ, ABDnin iki üniversitesiyle değişim anlaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER