SÜ, Güney Korede Barış Konseri verdi

SÜ, Güney Korede Barış Konseri verdi -Kore Savaşının 62. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarınca Seulde şehitlerimiz anısına Barış Konseri verildi (Fotoğraflı-Gö


KONYA (A.A) - Kore Savaşının 62. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı ve Kore Kültür Derneği işbirliğinde, Güney Korenin başkenti Seulde şehitlerimiz anısına Barış Konseri verildi.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenlerin de katıldığı etkinlikte; Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karakaya, Öğretim Görevlisi Elif Bilge Kurtuldu, Araştırma Görevlisi Hasan Delen ve Geleneksel Türk Müziği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu grup, Kore şehitlerimiz anısına konser verdi.
     Kore Savaşında şehit olan askerlerin memleketlerinden türkülerin de aralarında bulunduğu Türk müziğinden eserlerin sunulduğu ve Güney Korenin üst düzey bürokratlarının da izlediği Barış Konseri, salonda bulunanlarca ayakta alkışlandı.
     Okutman Banu Demir yönetimindeki Tiyatro Bölümü öğrencileri ise barış temalı 2 kişilik tiyatro oyunu sahneledi.
     Etkinlik sonunda konuşan SÜ Rektörü Gökbel, Günümüzde bilim ve teknoloji, son derece ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Teknolojik ilerleme ne kadar ileri seviyeye ulaşırsa ulaşsın, asıl olan dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve saygıdır. İçinde bulunduğumuz şu günler, bütün insanlığın sevgiye, saygıya, dostluğa, kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğu zamandır. Sizleri ülkem ve üniversitem adına sevgi ve saygıyla selamlıyor, dostluğumuzun ve kardeşliğimizin ebedi olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber SÜ, Güney Korede Barış Konseri verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER