Su kavgasından 21 hane mahkemelik

Su kavgasından 21 hane mahkemelik -Kastamonunun Bozkurt ilçesine bağlı Görentaş köyünde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle son 10 yılda çıkan kavgalar nedeniyle, 21 hane birbiriyle mahkemelik oldu -Köy Muhtarı Mehmet Turan:


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Bozkurt ilçesine bağlı Görentaş köyünde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle son 10 yılda çıkan kavgalar nedeniyle 21 hane birbiriyle mahkemelik oldu.
     Köy Muhtarı Mehmet Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır köylerinde içme suyu olmamasından dolayı sıkıntı yaşandığını belirterek, evlere suların depo ve çeşmelerden bakraç ve bidonlarla taşındığını söyledi.
     Köylülerin özellikle yaz aylarında mahallelerdeki depolardan su alabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade eden Turan, şöyle konuştu:
     Köyümüzde, 1975li yıllarda su sıkıntısı nedeniyle yaşanan bir kavgada, bir kişi öldürüldü. Bir başka kavgada, bir kadın başından tüfekle vuruldu. Hala başında saçmalarla yaşıyor. İçme suyu olmadığından 21 hane birbiriyle mahkemelik. Hala daha köyde hala içme suyu sıkıntısı devam ediyor.
    
     -Kaynak var alt yapı yok-
    
     Köyün kendi imkanlarıyla 14 kilometre mesafede 4 kaynak suyu bulduğunu ancak köye getirilmesi için alt yapı yapılması için Kaymakamlığa gittiğinde, ödenek olmadığı ve ödenek geldiği zaman yapılacağının söylendiğini öne süren Turan, Fakat yazın nüfusumuz 500-600ü buluyor. Köyde sürekli kavga dövüş oluyor. Bu yüzden de adliye gibi olduk. Sanki burada mahkeme hakimi, savcısı benim. Bunları toparlayacağız diye uğraşıyoruz diye konuştu.
     Köylü Cemal Sandıkçıoğlu da su nedeniyle yaşanan bir kavgada eşinin komşusu tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, köyde o günden bu yana susuzluğun devam ettiğini söyledi.
     Cemile Çınar (82) ise 2 ay önce kaymakamın yaptığı ziyarette durumu gördüğünü ifade ederek, Kaymakam, damacana su göndermeye başladı. Ayda bir damacana içme suyu geliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Su kavgasından 21 hane mahkemelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER