SÜ Rektörü Gökbelden, Bakan Günaya ziyaret

SÜ Rektörü Gökbelden, Bakan Günaya ziyaret


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyetin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayı makamında ziyaret ettiği bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret sırasında, turizmin gelişmesine yönelik projelerin yanı sıra SÜnün bölge turizminin geliştirilmesine yönelik daha aktif rol alması için neler yapılabileceği ele alındı.
     Günay, SÜnün bölgede kazı çalışmalarına yoğunlaşarak, kültür miraslarını gün yüzüne çıkarma noktasında önemli görev icra edebileceğini belirtti.
     Konya ve çevresinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sonucunda insanlık tarihine ışık tutacak önemli bulgulara rastlandığını ifade eden Günay, bu anlamda Konyanın çok zengin bir arkeolojik mirasa sahip olduğunu, SÜnün bölgede kazı çalışmalarına yoğunlaşarak, kültür mirasımızı gün yüzüne çıkarma noktasında önemli bir görevler üstlenebileceğini aktardı.
     Gökbel ise üniversitenin bölgenin sosyal yaşamına önemli katkılar sağladığını ifade etti.
     Konyanın turizm açısından oldukça zengin alternatiflere sahip olduğunu vurgulayan Gökbel, şunları kaydetti:
     Kentimizde, Çatalhöyük, Kilistra, Sille gibi binlerce yıllık geçmişimize ışık tutan değerlerimiz bulunuyor. Bölge turizminin geliştirilmesi konusunda daha etkin rol almak istiyoruz. Bu amaçla arkeolojik kazı çalışmaları başta olmak üzere yeni proje hazırlıkları içindeyiz. Konyadaki diğer kamu kurumlarının da görüşlerini alarak şehrimize ve ülkemize turizm alanında önemli katkı sağlayacak projeler hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için gerekli altyapıya ve akademik birikime sahibiz.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ Rektörü Gökbelden, Bakan Günaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER