Sualtı sporları

Sualtı sporları -Serbest Dalış Paletli Dinamik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası, Çorumda başladı


ÇORUM (A.A) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) Çorumda düzenlenen Serbest Dalış Paletli Dinamik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası, 10 ilden 90 sporcunun katılımıyla başladı.
     Olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen müsabakalara Kütahya, Gaziantep, Çanakkale, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 10 ilden 90 sporcu katılıyor.
     Paletli dinamik apnea kategorisinde gerçekleştirilen müsabakalarda 61, yarın yapılacak hız apnea kategorisindeki müsabakalarda da 53 sporcu mücadele edecek.
     TSSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Alpay Saban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün en uzun mesafeyi yüzmek için yarışacak sporcuların yarınki müsabakalarda en hızlı yüzücü olabilmek için mücadele edeceğini söyledi. Organizasyonun güzel bir şekilde geçtiğini ifade eden Saban, şampiyonada yaklaşık 16 sporcunun da milli takıma seçileceğini dile getirdi.
     Müsabakaları izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de 2009 yılında olimpik yüzme havuzunun hizmete açılmasıyla yüzme ve sualtı branşlarında da şampiyonalara ev sahipliği yapmaya başladıklarını anlattı.
     Organizasyonun üçüncü kez Çorumda yapıldığını belirten Eğer, şunları kaydetti:
     "Federasyon yetkilileri ilk organizasyonu verdiklerinde biraz endişelerinin bulunduğunu söylemişlerdi ancak buradaki ortamı gelip gördükten sonra ilimizin bu tür şampiyonaları rahatlıkla kaldıracak kapasitesi olduğunu belirttiler. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerin artacak devam edeceğine inanıyorum."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER