Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Muş esnafından çözüm sürecine destek istedi


MUŞ (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Muş esnafını ziyaret etti.
     Grup Başkanı Can Paker ile üyeler Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum, İstasyon Caddesinde faaliyet gösteren esnafa, süreçle ilgili görüş ve önerilerini sordu.
     Esnaf Üveys Topluk, heyete Vanda iki yıl önce yaşanan depreminin ardından Muşa geldiğini belirterek, yaşanan sürece destek verdiklerini söyledi.
     Topluk, yıllardır akan kanın durmasını ve çatışma ortamının son bulmasını istediğini bildirerek, "Bu süreçte siz değerli ağabeylerimiz iyi şeyler çıkarırsa burada ekonomi de düzelir" dedi.
     Sürecin başlamasıyla Muşa farklı yüzlerin gelmeye başladığını belirten esnaf Abdullah Yazıcıoğlu ise barışın gerçekleşmesini istediklerini dile getirdi.
     İzmirden Muşa gezi amaçlı gelen Hakkı Eriş de yöre insanının misafirperverliğinden bahsederek, batıya gittiği zaman da insanlara bölgeye gelmelerini önerdiğini anlattı.
     Veysi Taşdemir adlı esnaf ise toplumun yüzde 95inin barış sürecini desteklediğini vurgulayarak, Muşta bu konuda hiçbir sorun olmadığını ve herkesin barış istediğini kaydetti.
     Çözüm sürecinin ardından esnafın da vatandaşın da rahat bir nefes aldığına değinen Nedim Barik de "Bu ülke artık güzel yerlere gider. Burada yaşayana da diğer tarafta yaşayanlara da adalet lazım. İnsanlar ve sokaklar rahat etti. Sizlere karşı gelenleri anlayamıyoruz. Barış için yola çıkan insanların eli öpülür. Sizlere teşekkür ediyoruz. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.
     "Keşke bundan 20 yıl önce gelseydiniz" diyen esnaf Sadrettin Yılmaz, sürecin daha önce başlaması durumunda 40 bin insanın yaşamını yitirmeyeceğini ve bölge insanının uzun yıllar mağduriyet yaşamamış olacağını ifade etti.
    
     -Kahvehanede vatandaşlarla görüştüler-
    
     Esnaf ziyaretinin ardından kent merkezindeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen heyet üyeleri, vatandaşlara sürecin etkilerini sordu.
     CHP ve MHPnin tavrını eleştiren Aziz Aldağ isimli vatandaş, "Bizler burada rahat ettik. CHPyi gerçekten anlayamıyoruz. MHPnin Türkçülüğü savunduğunu biliyoruz. Ancak CHPnin aklını başına toplaması lazım. Kürt ve Türk halkları arasında hiçbir sorun yok. Bazı bölgelerde Akil İnsanlara karşı yapılan tepkileri anlayamıyoruz" ifadelerini kullandı.
     Vatandaşlarla çay içip sohbet eden heyet üyeleri, kendilerine ikram edilen uşkundan yedi.
    
     Muhabir: Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER