Suluovada 10 bin 400 öğrenci ders

Suluovada 10 bin 400 öğrenci ders başı yaptı


AMASYA (A.A) - Suluovada 10 bin 400 öğrenci ders başı yaptı.
     İlçedeki ilk kutlama programı, Suluova Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çağlar ve eğitim camiasının çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla gerçekleşti.
     İkinci kutlama programı, ilçe genelinde ilköğretim okulları bazında en başarılı okul seçilen Suluova İlköğretim Okulunda düzenlendi.
     Tüm eğitim camiasına yeni eğitim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunan Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
     Ülke kalkınmasının temeli eğitimdir. Hepimize yaşam boyu lazım olacak bilgi ve tecrübeler eğitimle olacaktır. Öğrencilerimiz daha çok çalışmalılar, velilerimiz çocuklarına iyi birer model olmalılar, öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle daha çok ilgilenerek onları gerekli donanımla hayata hazırlamalıdırlar. Hepimiz el ele vererek daha güzel başarılara ve daha mutlu yarınlara ancak bu şekilde ulaşabiliriz.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Çağlar ise ilçe genelinde 28 okulda, 10 bin 400 öğrenci ve 800 eğitim çalışanıyla yeni eğitim ve öğretim yılına sorunsuz başladıklarını anlattı.
     Programda öğrenciler çeşitli şiirler okudu. Suluova İlköğretim Okulu müdür vekili Aslan Aydemire, ilçedeki en başarılı okul seçilmeleri nedeniyle Kaymakam Sarıfakıoğulları tarafından ödül verildi. Ayrıca sınavlarda il genelinde başarılı olan öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi.
     Program sonunda okulun 8. sınıf öğrencileri 1. sınıfa başlayan öğrencilere hoş geldiniz diyerek çiçek verdi.
     Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kayaş, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Cılız, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Oflaz, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, okul idarecileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluovada 10 bin 400 öğrenci ders Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER