Suluova Sulama Birliklerinde başkanlık seçimleri yapıldı

Suluova Sulama Birliklerinde başkanlık seçimleri yapıldı


AMASYA (A.A) - Suluovada faaliyet gösteren Suluova Sulama Birliklerinde önceki hafta gerçekleştirilen meclis üyesi seçimlerinin arından, sulama birlikleri başkan ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı.
     Yapılan ilk seçim Suluova Yedikır Sulama Birliğinde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde 51 meclis üyesinden 39 kişi oy kullandı, 3 oy boş çıktı. Seçimi, 36 oy alan önceki başkan Erol Özarslan ve listesi kazandı. Buna göre, Erol Özarslan ve yeni yönetim kurulu önümüzdeki 4 yıl birlik başkanlığı görevinde bulunacak.
     İkinci seçimler ise Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde yapıldı. Gerçekleştirilen seçimlerde 3 başkan adayı yarıştı. Seçimlerde mevcut 50 meclis üyesinden 46 kişi oy kullandı. Oyların sayımı sonucunda 27 oy önceki başkan Mehmet Öksüze, 13 oy Erol Göve, 6 oy ise Arif Örse çıktı. Öksüz ve listesi bu sonuçlarla seçimleri kazandı.
     Her iki birlik başkanı da yaptıkları ortak açıklamada, görevleri süresince en büyük hedeflerinin ilçe arazilerinde başlatılan arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması ve kapalı sulama sistemine geçmek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluova Sulama Birliklerinde başkanlık seçimleri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER