Sumbasta mera ıslah çalışması

Sumbasta mera ıslah çalışması


OSMANİYE (A.A) - Sumbas ilçesinde, 619 dekarlık alanda mera ıslah çalışmasına başlandı.
     Meranın ıslah edilerek daha yararlı hale gelmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Avcı ve Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Merkez Mera Teknik Ekip Başkanı Ziraat Mühendisi Özkan Bayraktan oluşan komisyon, Kızılömerli köyündeki merada incelemelerde bulundu.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Özkale, merada incelemelerde bulunan komisyon üyelerinin vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinlediğini ve ıslah çalışmasına başlandığını ifade etti.
     Özkale, Kızılömerli köyünde 619 dekar mera alanı bulunduğunu belirterek, "Köyümüzde, 560 küçükbaş ve 603 büyükbaş hayvan varlığı mevcut. Mera ıslah çalışması yapılmadığından, hayvan yetiştiricileri zaman zaman sıkıntı çekmektedirler. Meranın ıslah edilerek hizmete sunulması halinde bu sıkıntı ortadan kalkacaktır" dedi.
     Kızılömerlili vatandaşlar ise mera ıslah çalışması yapılmasının kendilerini çok memnun edeceğini ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Sumbasta mera ıslah çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER